Tranås kommun

Annica lämnar regionhatten hemma när hon åker till emigrantmässa i Utrecht

[2018-01-08] I helgen åker medborgarcoach Annica Jansson Löfgren till Holland och staden Utrecht för att ännu en gång medverka på den stora emigrantmässan..
- Jag hoppas knyta många värdefulla kontakter som på sikt kan komma till Tranås och stärka vårt näringsliv.

 

Tranås kommun har i flera år medverkat på den stora emigrantmässan i holländska Utrecht för att hitta kompetenta personer som vill slå ner sina bopålar i regionen. Genom åren har flera lyckade rekryteringar gjorts tack vare närvaron i Utrecht. I helgen är det dags igen, men denna gång lämnar Annica Jansson Löfgren regionhatten hemma och iklär sig Tranås kommuns färger.

Flera småkommuner

- I år medverkar Tranås tillsammans med Habo, Mullsjö, Gnosjö, Gislaved, Värnamo och Vaggeryd, utan Region Jönköpings län. Detta gör att vi som deltar ges chans att lyfta fram vår egen kommun lite extra.

Nytt för i år är också att konsultchef Erik Kylberg från konsultföretaget Flit följer med.

- Flit specialiserar sig på uthyrning och rekrytering av personal inom logistik, industri och teknik. Det är en stor trygghet för oss att ha Erik med. Vi känner våra kommuner väl och Erik kan svara på mer branschspecifika frågor, säger Annica Jansson Löfgren.

Flera branscher söker personal

Bristen på kvalificerade medarbetare är ett gemensamt problem bland företagen i Tranås och med sig till Holland har Annica resultatet av den enkät om kompetensförsörjning som Tranås United gjorde förra året.

- Det är flera olika branscher som är i behov av utbildad personal. Att medverka på emigrantmässan är ett långsiktigt arbete som på sikt förhoppningsvis leder till att Tranås förstärks med nya invånare som blir en del av vår kommun.

Region Jönköpings län står för 50% av de totala kostnaderna. Tranås kommuns kostnad uppgår till omkring 20 000 kronor.

 

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR