Tranås kommun

Klart med ny socialchef i Tranås kommun

Publicerad 2020-06-16

Lasse Jansson, som sedan årsskiftet innehar tjänsten som tillförordnad socialchef, har utsetts till ny socialchef i Tranås kommun. Han efterträder Pär Thudeen, nuvarande kommundirektör.

Lasse Jansson arbetar sedan 2017 som kvalitetschef inom socialförvaltningen i Tranås. Innan dess arbetade han många år som psykolog med barn- och ungdomar och som chef på ett behandlingshem.

– Det ska bli mycket roligt att få vara socialchef. Socialtjänstens chefer och medarbetare är engagerade och kunniga. Min utmaning blir att skapa förutsättningar för dem att få utlopp för detta engagemang och att de får använda sin kompetens på rätt sätt, säger Lasse Jansson.

Som socialchef blir Lasse Jansson ansvarig för all verksamhet inom individ- och familjeomsorg, stöd och omsorg för personer med funktionsnedsättning och äldreomsorg.

– Socialtjänsten har flera stora utmaningar. Hur ska kommunen arbeta för att förebygga att barn far illa? Hur ska äldreomsorgen arbeta så att vi kan ge fler personer vård och omsorg? Hur ska vi anpassa oss till ökade krav på hemsjukvård och samtidigt leverera en budget i balans. Dessa frågor är bara några av många som behöver bli besvarade de kommande åren, säger Lasse Jansson.

Kommundirektör Pär Thudeen ser fram emot att få arbeta vidare tillsammans med Lasse Jansson:

– En mycket bra rekrytering. Med Lasse får vi ett tillitsbaserat ledarskap med fokus på en ekonomi i balans och på strategiska verksamhetsfrågor.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR