Tranås kommun

Klimatfrågan får egen vecka i Tranås

[2019-09-02]Mellan den 4–11 september arrangeras Klimatveckan i Tranås – en vecka fylld av aktiviteter för att sprida kunskap, inspirera samt skapa och lyfta möjligheter inom energi- och klimatområdet.

I Tranås kommer en mängd aktiviteter att anordnas under veckan av såväl kommunen, föreningar och företag, på olika hållbarhetsteman.

-Det kommer bland annat bli öppet hus på kraftvärmeverket, workshop med återbrukshantverk på biblioteket, föreläsning om hållbart ledarskap på Tranås United samt den årliga solsafarin med besök på solcellsanläggningar, säger Anna Samson, klimatrådgivare på Tranås kommun.

Även skolorna gör många olika projekt inom hållbarhet och centralköket serverar klimatsmart lunch till skolorna.

-I Tranås kommun arbetar vi aktivt med hållbarhetsfrågor och Klimatveckan är ett bra sätt att skapa engagemang och ge mer kunskap i frågan, säger Fredrik Skaghammar, kommunens miljöchef.

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet sedan år 2014. Det övergripande syftet med Klimatveckan är att bidra till att nå Klimatrådets vision om att Jönköpings län senast år 2050 är ett plusenergilän (Att mer förnybar energi produceras än vad vi gör av med, vilket leder till ett överskott). Läs mer om länets klimatvecka här.

Här hittar du alla aktiviteter under veckan.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR