Tranås kommun

Kommunens medarbetare erbjuds vaccination mot covid-19 på arbetstid

Publicerad 2021-01-26

Tranås kommun kommer att erbjuda alla medarbetare att vaccinera sig mot covid-19 på arbetstid. Erbjudandet gäller oavsett anställningsform.

En person som blir vaccinerad.

- Att vaccinera sig är naturligtvis frivilligt, men vi är måna om att så många som möjligt av våra medarbetare får ett skydd mot covid-19 och därför väljer att vaccinera sig, säger kommundirektör Pär Thudeen.

För närvarande pågår fas 1 i regionens vaccinationsplan och då vaccineras endast vård- och omsorgspersonal. Övriga medarbetare kommer att kunna vaccinera sig under fas 4, som enligt planen inträffar i april-juni. För medarbetare i fas 4 gäller att man kontaktar sin vårdcentral först framåt april.

- Vi kommer att planera våra verksamheter så att alla medarbetare kan ta del av erbjudandet. De som av olika anledningar inte har möjlighet att gå ifrån på arbetstid kommer att kompenseras med max två timmars arbetstid, säger Gustav Liljenström, HR-och arbetsmarknadschef.

- Vår förhoppning är att många av oss som bor och verkar i kommunen kommer att välja att vaccinera sig. Ju fler vi är som väljer att vaccinera oss, desto snabbare kan vi återgå till en mer normal vardag, avslutar Pär Thudeen.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR