Tranås kommun

Lämna ett digitalt medborgarförslag

[2017-09-22] Med hjälp av ett mobilt BankID, en surfplatta, mobiltelefon eller dator kan tranåsborna numera lämna ett digitalt medborgarförslag till Tranås kommun på tranas.se.

Det digitala medborgarförslaget är utformat som en e-tjänst som signeras med hjälp av ett BankID. Att ta fram fler e-tjänster är ett uttalat politiskt mål i Tranås kommun och förutom att lämna medborgarförslag finns det fler tjänster som numera kan utföras enkelt via webben.

- Genom digitalisering kan verksamheterna inom kommunen bli mer tillgängliga, effektivare och göra vardagen enklare för både invånarna och medarbetarna. Det är ett sätt att skapa en smartare välfärd, säger marknadschef Johanna Lind.

Färska siffror från undersökningen Svenskarna och internet visar att 90 % av Sveriges befolkning har tillgång till internet och 82 % av svenskarna använder internet dagligen.

- Dessa siffror pekar tydligt på att även kommuner behöver finnas där kunderna finns och erbjuda service dygnet runt. Det går inte längre att hänvisa till telefontider och blanketter som ska printas. Invånarna förväntar sig digital service, säger Johanna Lind och tillägger att man på servicekontoret Tranås Direkt erbjuder personlig service till dem som fortfarande föredrar telefon eller personlig hjälp.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR