Tranås kommun

Ny digital evenemangskalender visar det lokala utbudet

[2018-01-22] Inget att göra i helgen? Nu kan tranåsborna enkelt ta del av det lokala utbudet av aktiviteter genom att besöka den nya digitala evenemangskalender som ligger på kommunens hemsida.

- Vårt föreningsliv är fantastiskt som anordnar aktiviteter och evenemang året runt. För en utomstående kan det dock vara svårt att veta var man ska leta för att få reda på vad som händer. Därför har vi tagit fram en digital evenemangskalender som funkar lika bra i mobilen som på datorn, säger Claes Sjökvist, kultur- och ungdomssekreterare i Tranås kommun.

Föreningarna lägger in sina evenemang

Kalendern listar aktiviteter som föreningarna och organisationerna själva kan lägga in, utan kostnad. Evenemanget kvalitetssäkras genom att det godkänns före publicering av medarbetarna på servicekontoret Tranås Direkt och kulturavdelningen på Kultur- och fritidsförvaltningen.

- Det är enkelt att lägga in ett evenemang och det tar inte lång tid. Jag hoppas verkligen att föreningarna börjar använda tjänsten för att visa upp sina aktiviteter och på så vis få fler besökare, säger Claes Sjökvist.

Marknadsför Tranås

Tranås United har varit behjälplig i arbetet att ta fram det nya digitala verktyget som, förutom förser tranåsborna med lockande evenemang, också fungerar som marknadsföring av Tranås som stad att besöka.

- Våra stora evenemang som lockar besökare utifrån blir mer tillgängliga när de finns i evenemangskalendern. De blir sökbara på internet och samlade på ett och samma ställe oberoende av arrangör, säger Claes Sjökvist.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR