Tranås kommun

Räddningstjänsten förberedd när riksväg 32 stängs av

[2018-05-09] Räddningstjänst och ambulans i Tranås är förberedda inför avstängningen av riksväg 32, mellan Traneryd och Tranås Södra, som sker mellan den 17 maj och den 30 maj. Räddningstjänsten kommer att köra alternativa vägar mot Gripenberg och Adelöv.

- För ambulansen och de små räddningsfordonen är det ingen större skillnad eftersom de kan passera vägarbetet med sina små fordon. Räddningstjänsten kommer att få en något längre inställningstid på larm i Gripenberg, Linderås och Adelöv, säger räddningschef Bertil Fång.

Trafikverkets arbete med att öka trafiksäkerheten längs med riksväg 32 startade hösten 2017 och beräknas vara klart i juli i år. Trafikverket har gått ut med information om att samhällsviktiga funktioner, såsom sophämtning, skolskjuts, hemtjänst kommer att kunna ta sig fram på alternativa vägar under tiden som vägen mellan Traneryd och Tranås södra är avstängd. Dock kommer det att ta längre tid. Räddningstjänsten i Tranås har tagit fram en plan för hur man ska agera vid larm utåt Gripenberg, Linderås och Adelöv.

Fem minuter längre

- Vi kommer att ta hjälp av räddningstjänsterna i Aneby och Gränna som under denna period kommer att åka på förstalarmet. Räddningstjänsten i Tranås kommer också att rycka ut, men det kommer att ta mellan 5-6 minuter längre tid innan vi är på plats, säger Bertil Fång, räddningschef i Tranås kommun.

Redan idag händer det att räddningstjänsten i Aneby och Gränna åker på angränsande larm i Tranås kommun. Under den aktuella perioden i maj blir skillnaden att de larmas på samtliga larm för att säkra upp snabb räddningsinsats.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR