Tranås kommun

Ställ dina frågor till Bygg- och miljöförvaltningen

Den 20 februari bjuder Bygg- och miljöförvaltningen in till öppet hus för att svara på frågor som rör bygglov, radon, enskilda avlopp, livsmedelsverksamhet, hälsoskydd och värmepumpar.

 

- Vårt verksamhetsområde är mycket brett och vi vill ge allmänheten ett tillfälle att komma och ställa frågor, även om man inte har något aktuellt ärende hos oss, säger Chenar Khadi, bygglovshandläggare på Bygg- och miljöförvaltningen.

Vid det öppna huset kommer handläggare finnas på plats och svara på frågor om bygglov, radon, enskilda avlopp, livsmedelsverksamhet, hälsoskydd och värmepumpar. Funderar man på att starta egen verksamhet såsom restaurang eller skönhetssalong är detta ett utmärkt tillfälle att få information om hur man går tillväga vad gäller tillstånd och hälsoskydd.

Av kommunens energi- och klimatrådgivare kan man få tips och råd kring energibesparingar. Det handlar inte bara om solenergi, utan om miljöfrågor ur ett bredare perspektiv, berättar Annsofie Sarenäs, miljöstrateg:

- Ett stort arbete som är på gång är hur Tranås kommun ska jobba med de globala klimatmålen, Agenda 2030, och det vill vi gärna sprida kunskap om.

- Förhoppningen är att Tranåsbor kommer och ställer sina frågor över en kopp kaffe och att vi får sprida kunskap och information kring alla våra områden, säger Chenar Khadi och hälsar alla välkomna till Stadshuset.

Tid och plats: 20 februari kl. 15:00-19:00 i Stadshuset.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR