Tranås kommun

Tranås kommun nominerad till Guldpilen

Publicerad 2019-10-16

Tranås kommun har nominerats till utmärkelsen Guldpilen, ett pris som årligen delas ut till Sveriges mest hållbara företag och organisationer. Tillsammans med två andra kommuner har Tranås nu gått vidare till finalen i kategorin offentlig sektor.

- Det känns väldigt roligt att vårt arbetsmiljöarbete ger resultat. Vi arbetar med förebyggande och hälsofrämjande insatser, bland annat med att utbilda chefer och skyddsombud, säger HR-specialist Marie Kennmark.

Samtidigt som antalet sjukskrivningar generellt ökar i samhället, har sjuktalen sjunkit stadigt i Tranås kommun de senaste åren. Hälsofrämjande insatser såsom att utbilda hälsoinspiratörer och tydliga processer kring rehabiliteringsärenden är några de insatser som görs.

- Vi arbetar aktivt och systematiskt med arbetsmiljöfrågor för att sänka sjuktalen och skapa en långsiktigt hållbar arbetsplats, säger Gustav Liljenström, kommunens HR-chef.

Bakom priset står Avonova, som arbetar med tjänster inom företagshälsa och ledarutveckling. Syftet med priset är att lyfta frågor om arbetsmiljö och hälsa högt upp på agendan och få fler företag och organisationer att syna sig själva och den egna verksamheten. Vinnarna kommer att koras under Business Health 2019 i Stockholm 14:e november.

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR