Tranås kommun

Tranås på plats 33 i ranking av företagsklimat

[2019-09-24] Idag har Svenskt Näringsliv släppt resultatet av den årliga rankingen av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Tranås hamnar i år på plats 33.

- Ett bra företagsklimat är viktigt för att våra företag ska kunna växa och utvecklas. Därför måste vi hela tiden arbeta för en god dialog, service och positiv attityd till företagande, säger Cecilia Nilsson, tf. näringslivschef för Tranås United.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Företagare har fått svara på frågor om bland annat hur man upplever attityder, dialog, service och tillämpning av lagar och regler från kommunen.

- Företagarna ger höga betyg till företagsklimatet i Tranås. Sammantaget ger man omdömet fyra på en sexgradig skala, vilket placerar Tranås över rikssnittet inom samtliga frågor, säger Cecilia Nilsson.

Konkurrensen om placeringarna i årets ranking har varit hård. I årets enkät får 42 kommuner betyget ”bra” (4) i sammanfattande omdöme från sina företag. Det är rekordmånga och kan jämföras med 32 kommuner 2017. Samtidigt får endast 34 kommuner ett snittbetyg under ”godtagbart” (3). Det är nästan en halvering sedan 2016.

- Vår ambition är att Tranås ska vara en av de bästa kommunerna i landet för företagande, vilket innebär att vi aldrig får luta oss tillbaka, utan hela tiden måste arbeta vidare för att långsiktigt utveckla företagsklimatet, säger Cecilia Nilsson.

De tre pallplatserna tas av Solna, Höganäs och Staffanstorp.

Gnosjö, Vaggeryd och Mullsjö toppar listan i länet på 24, 30 och 31 plats.

 

Hela jämförelsen finns på www.foretagsklimat.se

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR