Tranås kommun

Linnéagårdens förskola

Linneagårdens förskola, som drivs av Svenska kyrkan, ligger i Linderås, ett litet samhälle 1,5 mil från Tranås. Förskolan finns i samma lokaler som församlingshemmet och är därmed närmsta granne med kyrkan. Ett stenkast ifrån förskolan ligger Linderås skola, vilka vi till viss del samarbetar med.
Våra lokaler är ljusa och fina och vi förespråkar en föränderlig miljö utifrån barnens intresse. Vi har en utegård med olika lekredskap som stimulerar barnens lek. Det finns även ytor där barnen kan cykla. Det är nära till skogen och precis utanför gården har vi en bra backe för pulkaåkning på vintern.

Ekologiskt och rättvisemärkt

Våren 2009 blev utbyggnaden av Linneagården klar vilket ledde till att vi nu har ett eget tillagningskök och vår egen kock. Vår kock lagar all mat från grunden och bakar bröd. Vi är noga med att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av rättvisemärkta och ekologiska produkter. Vi levererar även lunch till Linderås skola. 
Vår verksamhet styrs utifrån vår profilering och läroplanen för förskola (Lpfö 98)

Våra avdelningar

Linneagården består av en syskonavdelning för barn 1-6 år med plats för cirka 20 barn. På förskolan arbetar fem pedagoger, föreståndare, kokerska, lokalvårdare och vaktmästare.

Kristen profilering

Vi arbetar med barnen i mindre åldersindelade grupper där vi tar tillvara på barnens tankar och ideèr och belyser barnens eget lärande. I de mindre grupperna arbetar vi bland annat med skapande aktiviteter, skogsvistelse, drama, sång och musik. Vi har en kristen profilering vilket innebär att vi ber bordsbön, bjuder in till familjemässor där barnen kan vara delaktiga, vi har påsk-och adventssamlingar och de barn som är 4-6 år är med på kyrkans barntimme 1 gång/vecka.

Våra mål och visioner

Vi som arbetar på förskolan vill att verksamheten ska vara en plats som man längtar till och där man känner sig välkommen och delaktig. Vi erbjuder en verksamhet där personalen tar tillvara barnens nyfikenhet och lust att utforska och lära. Barnens nyfikna frågor ligger till grund för de projekt som verksamheten arbetar med. 

Vi vill göra dettta genom att erbjuda en inspirerande och föränderlig miljö som inspirerar barnen till skapande, experimenterande, lek och lärande.

Kontakt

Linnéagårdens förskola

Kyrkbacken 1
573 97 Tranås

Maria Lindh
Rektor
0140-674 35, 070-525 44 87

Avd Linnéan 0140-674 21

Senast ändrad:  2020-04-06

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR