Tranås kommun

Mariagårdens förskola

Mariagårdens förskola drivs av Svenska Kyrkan och ligger centralt i Tranås. Förskolan finns i samma lokaler som församlingshemmet och är därmed närmsta granne med kyrkan och pastorsexpeditionen. Ett stenkast från Mariagården ligger Märtagårdens fritidshem som också drivs av Svenska kyrkan.

Backe för pulkaåkning

Vi har olika rum för olika aktiviteter bland annat vilorum/rörelserum, målarrum och tre lekrum. Lokalerna är ljusa och fräscha. Vi har även möjlighet att använda andra rum i församlingshemmet och att vara i Märtagårdens lokaler förmiddagstid. Mariagården har en utegård med olika lekredskap och asfaltsytor som används till cykelåkning och bollspel. Utanför staketet finns det en bra backe som används till pulkaåkning på vintern.

Våra avdelningar

Mariagården består av en syskonavdelning för barn 1-6 år med plats för cirka 20 barn. På förskolan arbetar 4 pedagoger, föreståndare, husmor, lokalvårdare och vaktmästare. Vi arbetar med barnen i mindre åldersindelade grupper där vi tar tillvara  barnens tankar och ideér och belyser barnens eget lärande. I de mindre grupperna arbetar vi bland annat med skapande aktiviteter, utevistelse och drama.

Kristen profilering

Vi har en kristen profilering vilket innebär att vi ber bordsbön, har ett högtidsbord, bjuder in till familjemässor och är med på påsk-och adventssamlingar. 5-åringarna erbjuds att vara med på kyrkans barntimme som är 1 gång/vecka.

Vår mål och visioner

Vi som arbetar på förskolan vill att vår verksamhet ska vara en plats som man längtar till och där man känner sig välkommen och delaktig. Vi erbjuder en verksamhet där personalen tar tillvara barnens nyfikenhet och lust att utforska och lära.
Barnens nyfikna frågor ligger till grund för de projekt som verksamheten arbetar med. Vi vill göra detta genom att erbjuda en inspirerande och föränderlig miljö som inspirerar barnen till skapande, experimenterande, lek och lärande.

Kontakt

Mariagårdens förskola

Majorsgatan 1
573 40 Tranås

Maria Lindh, rektor
0140-674 35, 070-525 44 87

Avd Mariagården 0140-674 18

Senast ändrad:  2020-04-06

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR