Landsbygdens sommarmöte

- | Adelövs Gård, 573 98 Tranås

Välkommen till en dag med fokus på de gröna näringarna. Det blir djur­uppvisning, veterantraktor­plöjning, lokal­producerad mat, demonstrationer och mycket annat. I år gästar vi Mikael Wik på Adelövs Gård. 

Landsbygdens sommarmöte är en mässa och en mötesplats, en familjefest och en manifestation för lantbruket och landsbygdens näringar – för aktiva företagare, för deras familjer och för intresserade konsumenter. Det brukar komma runt 5 000—6 000 besökare och över 100 utställare med anknytning till landsbygd och lantbruk medverkar varje år.

I år är vi hos Mikael Wik på Adelövs Gård, mellan Tranås och Gränna, som har ekologisk produktion av nötkött och kyckling. På gården produceras också vindkraftsel och vedvärme.

Sommarmötet är en arena som erbjuder något för alla med intresse inom fält och entreprenad, skog, djur och mat. Inom dessa fyra fokusområden blir det en rad olika aktiviteter och visningar.

Om landsbygdens sommarmöte på Hushållningssällskapets webbplats Länk till annan webbplats.

Se en film från tidigare sommarmöte (YouTube) Länk till annan webbplats.

Historik

Hushållningssällskapet Jönköping har arrangerat sommarmöte i länet i över 50 år. 1971 var första gången, då på Ulfstorps gård, Jönköping. Varje år arrangeras mässan på en ny gård, vilket bidrar med vitalitet och årliga nyheter utifrån platsens och traktens förutsättningar.

Landsbygdens sommarmöte är ett begrepp i vårt län, som mötesplats där landsbygden visas upp med dess näringar, resurser, produkter, företagare och andra engagerade företrädare.

Vill du vara med som utställare?

Kontakta Birgitta Andersson på Hushållningssällskapet:
E-post: birgitta.andersson@hushallningssallskapet.se