Utställning: Weapon of Choice

- | Tranås Stadshushall

Weapon of Choice (Val av vapen). Ett antal verk skapade av konstnären Dinah Guilfoyle visas för att uppmärksamma ”En vecka fri från våld 21 - 27 nov” & ”Den internationella dagen mot våld mot kvinnor den 25 nov”.

Under vecka 47 anordnas ”En vecka fri från våld”*. Syftet med veckan är att sprida kunskap och engagemang kring mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Veckan sammanfaller med Orange Day, den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor. Varmt välkommen att delta i veckans aktiviteter och föreläsningar. Se fler evenemang under veckan här>> Länk till annan webbplats.

Utställningen ”Weapon of Choice” (Val av vapen) visas i stadshuset 21 – 25 nov. Den innehåller ett antal keramiska tavlor och handgjorda böcker som återspeglar några av de vapenval som gjorts av förövare vid våld i nära relationer skapade av den walesiska konstnären Dinah Guilfoyle.

Den 25 november är det "Den internationella dagen mot våld mot kvinnor” (Orange Day )**.

Den 25 november kan ni även passa på att träffa konstnären kl 12 som håller ett konstnärsamtal.
Anmäla er gärna på kultur-fritid@tranas.se

I samarbete med Kultivera.


*En vecka fri från våld

En vecka fri från våld är en kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på våldsförebyggande arbete. Initiativet kommer från organisationerna Unizon och MÄN och stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna. I Sverige har vi en lång tradition av att jobba mot mäns våld mot kvinnor, med särskilt fokus på stöd och skydd för utsatta. Med en vecka fri från våld vill vi till det befintliga arbetet betona värdet av tidiga och breda insatser för att förebygga mäns våld mot kvinnor.

**Orange Day, 25/11

Den 25 november infaller den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, internationellt känd som Orange day. Orange day är dagen då FN uppmanar hela världen att manifestera och uppmärksamma våld mot kvinnor genom att sprida och använda den orangea färgen, som genom sitt ljus och optimism representerar en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. I Jönköpings län lyser kända byggnader i orange, människor bär något orange och engagerar sig genom att anordna event och manifestationer för att uppmärksamma våld mot kvinnor.

Information

Öppettider: 07:30–16:30

Adress: Tranås stadshus, Stadshusplan 1

Mer information: 0140-682 32 eller kultur-fritid@tranas.se