Sagostund: Bland drakar & dragqueens

- | Tranås stadsbibliotek

Välkommen till sagostund på biblioteket.

Välkommen till sagostund med Tant Henrik på Tranås stadsbiblioteket. För 3-7 år.

Bland drakar och dragqueens heter det prisbelönta teatersällskapet med kända svenska dragartister som framför interaktiva sagostunder för barn. Sedan 2017 turnerar sällskapet runt hela Sverige.

Läsandet minskar bland barn och unga idag. Samtidigt ökar mobbing och utanförskap. Det vill vi ändra på. Författaren och regissören Petter Wallenberg har därför grundat Nordens största dragshow-teatersällskap Bland drakar och dragqueens där kända svenska dragartister framför interaktiva sagostunder för barn. Sedan premiären 2017 på Stadsbiblioteket Stockholm har vi turnerat i hela Sverige till fullsatta bibliotek, teatrar och skolor. Artisterna – Inga Tvivel, Björta och Tant Henrik – är professionella skådespelare från Sveriges största teaterscener som Kungliga Operan och Stadsteatern, samt utbildade lärare och pedagoger.

Varje sagostund är en färgsprakande konfettibomb där dragshowens glamour möter sagornas värld. Det blir ett unikt möte som lockar till läsande och visar att alla människor får vara som de vill. Med hjälp av engagerande scenkonst och inkluderande pedagogik gör vi publiken till aktiva deltagare som får sjunga, dansa, fantisera och uttrycka sig fritt!

Photo credit: Peter Knutson

Information

Begränsat antal, anmälan till: bibliotek@tranas.se eller 0140-68200

Den här föreläsningen är en del av Tranås Regnbågsveckan. Se hela programmet här>> Länk till annan webbplats.