Utställning: MAMMA

- | Eriksbergs museum

En fotoutställning som hyllning till mamma, mormor eller annan kvinna som betytt mycket för oss.

En personlig fotoutställning där folk i Tranås med omnejd får lämna in ett fotografi på en kvinna som betytt mycket för dem och fotografier från kommunens bildarkiv. Fotografierna sammanställs till en utställning som visas i samband med den internationella kvinnodagen 2024 under mars månad. 2024-03-07— 2024-04-05

Utställningen öppnar kl 18.00 den 7 mars 2024

Har du någon kvinna som du vill hylla och presentera på vår fotoutställning "Mamma"? Låna oss ett fotografi och en berättelse! Sista dag att lämna in material till oss är 2024-02-07. Maila: kultur-fritid@tranas.se eller kom förbi Eriksbergs museum, Storgatan 54.

”Detta är min mormor Karin i maj 1911 då hon gick upp som privatist eftersom kvinnor inte fick ta studenten. Hon var född 1891. När hon var 30 år fick hon rösta för första gången! Hon jobbade med marknadsföring på Norstedts förlag fram tills hon adopterade min mamma 1935. Då var hon 44 år. Det gick ju inte att kombinera ihop karriär och moderskap. Jag var väldigt förtjust i henne. Jag satt ofta i hennes knä och bläddrade bland hennes rynkor i pannan och låtsades att det var en bok. Det var på så sätt jag valde sagor hon sedan berättade för mig. Det var oftast sagor inspirerade av HC Andersen. De böckerna fanns också vackert inbundna i halvfranskt band hos henne. Jag fick sedan överta dessa och de står fortfarande i min bokhylla som ett minne av svunnen tid. Britta Thurfjell, programansvarig Kultur”

Information

Öppettider och entréavgift

Aktuella öppettider på Eriksbergs museum:

Ons—fre: 10-12 & 13-16
Vissa lör: 10-14. Se Evenemangskalendern. Länk till annan webbplats.

Det är fri entré till museet.

Bokningar

Vill du besöka museet utanför våra ordinarie öppettider?

Boka som privatperson, grupp eller skolklass.

Introduktion till museet kan bokas. Pälsmuseet är nytt och självinstruerande. Beroende på pågående utställning kan kort information ges om den.

Kontakt

Kultur- och fritidsförvaltningen

E-post: kultur-fritid@tranas.se
Telefon: 0140-681 00 Länk till annan webbplats.

Adress

Eriksbergs museum
Storgatan 54
573 32 Tranås

Tillgänglighet

  • Vi har en parkering för dig med parkeringstillstånd. Den finns bakom huset i anslutning till museet. Övriga parkeringsplatser finns på Storgatan mindre än 10 meter från huvudentrén.
  • Huvudentrén är försedd med ramp och automatisk dörröppnare.
  • Hiss finns på entréplan som är försedd med automtisk dörröppnare och en inspelad röst som talar om vilken våning hissen stannar på.
  • Samtliga lokaler är tillgängliga för dig som är rullstolsburen.
  • I den permanenta pälsutställningen finns vissa textskärmar inlästa och som spelas upp när men scannar en qr-kod med sin smartphone. Dessa texter finns även tillgängliga i folder på olika språk (engelska, tyska och arabiska).
  • RWC finns på plan 1.
  • Ledar- och servicehundar är välkomna in på museet.