Lek och äventyr

Testa någon av de många lekplatserna i Tranås eller varför inte utmana familjen med en minigolfmatch? Här finns det flera upplevelser som passar hela familjen.

Njut av rörelseglädje i lekplatserna runt Tranås

Det finns flera roliga lekplatser i Tranås och flera av dem är lätta att hitta till då de ligger centralt mitt i stan. Ge dig ut på en utflykt med fikakorg och njut av lek i parkerna. Varför inte göra ett besök till Östanåparken som ligger i centrala Tranås? I parken finns det en naturlekplats med något för barn i alla åldrar. I anslutning till naturlekplatsen ligger även Barnens naturstig där du får följa med den lite virriga tranan Grus-Grus på jakten efter sina borttappade ägg.

Historiska byggnader i vacker miljö

I Hembygdsparken får du uppleva en historisk miljö med väl bevarade stugor i en grönskande omgivning. Gör gärna ett besök i parken under våren då vitsipporna breder ut sig som en vit matta över hela parken.

Läs mer om lekplatserna i Tranås kommun

Utmana familjen på minigolf

Minigolf är en rolig och enkel sport som passar hela familjen. Det är en perfekt aktivitet för varma sommardagar.

Spela minigolf intill sjön Sommen

I Tranås finns det flera platser att spela minigolf på, bland annat intill badplatsen Hättebaden, men också en bit utanför centrum på Sveriges minsta café och på Sommens camping. Se aktuella priser på anläggningarnas egna webbplatser.

Hätte camping Länk till annan webbplats.

Sveriges minsta café Länk till annan webbplats.

Sommens camping Länk till annan webbplats.

Testa på BMX, kick-bike eller skateboard i Tranås skatepark!

Skateparken är en mötesplats för barn och ungdomar i Tranås. Här varvas cykel, kick-bike och skateboard i en härlig fartfylld mix. Skateparken är värt ett besök för familjer med barn i blandade åldrar.

Läs mer om skateparken i Tranås kommun

Discgolf i Östanåparken

Discgolf har på senaste tiden blivit en populär sport. I Östanåparken i Tranås tätort finns en discgolfbana med nio korgar.

Läs mer om Tranås discgolfpark

Kontakt

Turistbyrån Tranås direkt

E-post: tourist.office@tranas.se
Telefon: 0140-687 90

Senast publicerad: