Foto: Erik Hellquist.

Student 2024 - utspring med en överraskning

Utanför skolans huvudentré hade familj, släkt och vänner samlats för att fira årets avgångselever. När klockan slog 12.00 var det äntligen dags för de 254 studenterna att springa ut från Holavedsgymnasiet en sista gång. Även den före detta gymnasiechefen fick ta ett ärovarv.

Klockan 10.00 drog avslutningsceremonin i gång i skolans aula, som dagen till ära var utsmyckad med blommor, ballonger och girlanger. Gymnasiechef Tommy Söderström inledde den högtidliga stunden och lämnade sedan över till Estetprogrammets kör som fyllde lokalen med skönsång. Läraren Olle Arab och elevrepresentanten Arvid Andersson höll varsitt tal som var mycket uppskattade av publiken. Även stipendieutdelning med representanter från flera branscher var en del av programmet.

Efter en sista samling med betygsutdelning tillsammans med respektive klass var det dags för den stora finalen – utspringet! Till egenvald musik sprang studenterna ut genom huvudentrén. När alla 16 klasser hade samlats på kullen fick Anders Berg, före detta gymnasiechef som till hösten går i pension, en stor överraskning. Påhejad av kollegor, studenter och publik sattes han på en kungatron och fick göra ett eget "utspring".

Innan de glada studenterna fick leta upp sina nära och kära sjöngs studentsången tillsammans. Efter gratulationerna på skolgården väntade sedan flakåkning på Storgatan.

Stort tack till alla som bidrog till att göra studenten 2024 till en fantastisk dag – och ett stort lycka till önskar vi våra avgångselever!

Anders Berg, före detta gymnasiechef, avtackades i samband med studenten. Foto: Erik Hellquist.

Arvid Andersson höll ett uppskattat tal för sina skolkamrater. Foto: Erik Hellquist.

Olle Arabs tal lockade till skratt. Foto: Erik Hellquist.