Årskurs 9-information 2024

Är det snart dags för dig att göra ditt gymnasieval? Det kan kännas spännande, men också förvirrande och svårt. För att ge dig de bästa förutsättningarna inför ditt val vill vi på Holavedsgymnasiet bjuda in dig till att besöka oss under läsåret, med start den 3 oktober. Varmt välkommen!

Kvällsinformation 3 oktober 2024

Torsdagen den 3 oktober är du, tillsammans med din/dina vårdnadshavare, hjärtligt välkomna till oss på Holavedsgymnasiet. Under kvällen arrangeras en mässa där ni får träffa lärare och elever från alla våra program. Dessutom kommer våra studie- och yrkesvägledare att berätta mer om gymnasievalet, vad som krävs för att bli behörig samt vad som är viktigt att tänka på inför valet. Du kommer även ha möjlighet att gå rundvanding på skolan.

Till Kvällsinformationen krävs ingen föranmälan. Start i aulan klockan 18.30.

Årskurs 9-dagar 12-13 november 2024

Inför våra Årskurs 9-dagar får du som elev välja två program som du är nyfiken på och vill veta mer om. Dessa kommer du sedan att få besöka under informationspass som hålls av lärare från programmen. Du får dessutom ta del av övergripande information om skolan tillsammans med alla andra elever som besöker oss den aktuella dagen.

Tisdag den 12 november är elever från kringliggande kommuner Aneby, Boxholm, Ydre och Ödeshög inbjudna och onsdag den 13 november är elever som går på högstadiet i Tranås kommun välkomna att besöka oss. Du anmäler dig via en länk hos studie- och yrkesvägledaren på din högstadieskola.

Bor du i en annan kommun och är intresserad av att besöka oss under våra årskurs 9-dagar?
Kontakta någon av våra studie- och yrkesvägledare så hjälper de dig med anmälan.

Du hittar mer information om gymnasievalet här.

Öppet hus 8 mars 2025

Under vårterminen arrangeras ett Öppet hus här på Holavedsgymnasiet. Då har du som valt att söka till oss, eller som överväger att göra det, ytterligare en möjlighet att besöka vår verksamhet. Mer information kan du hitta här på vår hemsida eller på våra sociala kanaler närmre inpå.

Varmt välkommen att besöka oss!