Tranås kommun

Skräpplockardagarna - Var med och håll Tranås rent i vår!


" Skräpplockardagarna ".

För att delta i kampanjen "Skräpplockardagarna" anmäler du din verksamhet på Håll Sverige Rent , där kan du även se om er verksamhet redan är anmäld.

Anmälan för Skräpplockardagarna 2021 öppnar den 1 mars.

Håll Sverige Rent skickar skräpplockarpåsar till alla anmälda skolor (grundskola, särskola, gymnasium), förskolor och ungdomsföreningar som anmäler sig senast den 31 maj. Både påsar och läromedel är gratis (men ni behöver göra en beställning via hsr.se webbshop för att få påsar, de skickas inte automatiskt till alla som anmält sig). Materialet har en leveranstid på 3-10 arbetsdagar. Övrigt pedagogiskt material från Håll Sverige Rent hittar ni i Skräplabbet på skraplabbet.se .

Det går självklart bra att delta efter anmäningsdagen! Ta med dig en påse till skräpet och ge dig ut i naturen en fin vårdag och plocka upp allt du ser som inte hör hemma där.

Var lämnar jag skräpet?

Du tar själv hand om det skräp du samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och lämna sedan påsen med övrigt brännbart i din vanliga soptunna eller på Norraby Återvinningscentral. Vid behov kan skolor och förskolor få sitt skräp upphämtat (större mängder). Kontakta då VA- och avfallsavdelningen på vaavfall@tranas.se.

Återkommande Skräpplockningskampanj

Varje vår deltar Tranås i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Förra året(2020) deltog över 712 520 barn i skräpplockardagarna!

Var med du också i kampen mot skräpet! Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel!


Kontakt

VA- och avfallsavdelningen

Decibell Sahlén
Enhetschef Avfall
Tfn: 0140-683 54

Senast ändrad:  2021-03-08

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR