Eleverna William Ljung och Rufus Hagdahl Bryntesson tyckte resan med bussen till skolan var lugn och behaglig.

Samarbete mellan kommuner ger bättre skolresor

Inför läsårsstarten har busslinje 670 fått en anpassad rutt och tidtabell för att elever från Ödeshög enkelt ska kunna resa till och från Holavedsgymnasiet. Under måndagsmorgonen fanns ett gäng gymnasieelever tillsammans med representanter från båda kommunerna med på bussen.

I början av 2023 tog Tranås kommun och Ödeshögs kommun ett politiskt beslut om att stärka kommunikationen sig emellan. En del av det fördjupade samarbetet var då att långsiktigt behålla busslinje 670 samt att anpassa tidtabellen och optimera rutten för att förkorta restiden. Detta för att ge ungdomar en större frihet när det gäller val av skola och framtid.

Strax innan 08.00 måndagen den 19 augusti rullade bussen in vid Parkhallen, som ligger intill Holavedsgymnasiet. Bland eleverna som åkt med bussen fanns Rufus Hagdahl Bryntesson, som går på El- och energiprogrammet och William Ljung, som går på Försäljning- och serviceprogrammet. Killarna tyckte båda är det var en lugn och skön åktur och att bussens nya hålltider passar skolschemat bra.

Tidtabellen hittar du här. Länk till annan webbplats.