Tranås klättrar i företagsranking: andra bästa placeringen i länet

Den 25 september presenterar Svenskt Näringsliv resultaten från sin årliga enkät om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner, och i år har Tranås klättrat från plats 30 till plats 22.

Svenskt Näringsliv har sedan slutet av 1990-talet genomfört en årlig undersökning av det lokala företagsklimatet, där över 30 000 företag deltar. Undersökningen täcker bland annat frågor som tillstånd, tillsyn, bemötande, och effektiv ärendehantering. Den tar också upp attityder till företagande bland kommunpolitiker, tjänstemän och i samhället i stort.

Tranås har nått den bästa placeringen i den aktuella kommunkategorin, andra bästa placeringen i länet och tjugoandra i riket. Rankingen syftar till att visa vilka delar av landet som erbjuder de bästa förutsättningarna för att starta och driva företag.

Politikerna har uppgiften att fatta beslut som formar möjligheterna för företag att växa och utvecklas i kommunen. Deras syn på och samarbete med näringslivet spelar därför en central roll för att skapa ett positivt och framgångsrikt företagsklimat på lokal nivå.

Vår välfärd genereras via skattepengar från det privata näringslivet. I denna kontext inser man hur viktigt vårt näringsliv är och det positiva samarbetet med kommunen är avgörande för vår gemensamma framgång, säger Mats Holmstedt, kommunstyrelsens ordförande.

Tranås placering ses både som ett bevis på framgång och som en motivation för vidare utveckling:

– Tranås gläds över att vårt gemensamma och engagerade arbete för att förbättra möjligheterna för företagande fortsätter att driva oss framåt. Vi nöjer oss inte utan varje dag jobbar vi tajt ihop med näringslivet för ständig utveckling av Tranås, säger Birger Boström, näringslivschef.