Kommunwebb i ny form

Märker du att det skett förändringar på tranas.se? Kommunens externwebb har byggts om och uppdaterats. Syftet är att skapa en tydligare, säkrare och mer lättillgänglig webbplats med medborgaren i centrum.

På startsidan under adressen www.tranas.se har Tranås kommuns information lyfts fram. Ingångar till de kommunala verksamhetsområdena finns nu direkt på startsidan. Besökare som vill nå kommunens service och tjänster behöver därmed inte klicka sig vidare från en portalsida.

Det handlar om förändringar som gjorts på den befintliga webbplatsen – inte en ny webb. Man kan säga att tranas.se gått från ett paraplykoncept till en kommunal webbplats med tydligt medborgarfokus.

– Ambitionen är att erbjuda en lättillgänglig och säker webbplats med samlad information som skapar nytta för alla som bor och verkar i kommunen. Det här är en bra förändring, där Tranås kommun nu blir en tydlig avsändare på en av våra viktigaste kommunikationskanaler, säger Anna Sjövall Hallin, kommunikationschef.

Utöver ändringar på startsidan har vissa underliggande sidor bytt plats, byggts om eller fått ett något annorlunda utseende. Men i grunden är det samma webbplattform och besökare känner igen det mesta.

Som en ytterligare åtgärd har webbplatsens programvara uppdaterats för att säkerställa funktionalitet och säkerhet.

– Vi måste jobba proaktivt med säkerhetsfrågor och det är viktigt att aktivt underhålla kommunens webbplats för att på bästa sätt serva våra medborgare. Sammantaget är det här en positiv förändring som underlättar för besökarna på webben, säger Anna Sjövall Hallin.

Upptäcker du någon felaktighet eller har synpunkter på tranas.se? Välkommen att höra av dig via e-tjänsten Synpunkter och felanmälan Länk till annan webbplats. (se övriga e-tjänster)