Hälsocenter

Vill du ha stöd och inspiration till livsstilsförändringar inom mat, motion, återhämtning och sömn? Till oss är du som behöver lite extra hjälp och motivation välkommen. Vi finns som stöd för att förbättra din fysiska, psykiska, sociala och existentiella hälsa.

Hälsocenter i Tranås är ett samverkansarbete mellan Tranås kommun, region Jönköpings län, vårdcentralerna i kommunen och en mängd olika lokala organisationer, aktörer och föreningar. Vi på Hälsocenter i Tranås bidrar till ditt välmående. Vårt fokus ligger på dig och att hela du ska må bra. Hos oss får du verktyg och coachning i att ta steg mot vanor som fungerar och balanserar din vardag och som får dig att må bra.

Ditt sätt att leva har stor betydelse för din hälsa och din livskvalitet. När du behöver eller vill förändra olika levnadsvanor finns vi här som stöd!

Vi kan bland annat stötta och coacha dig i:

  • Att komma igång med träning och mer vardagsmotion.
  • Förbättra dina matvanor.
  • Hitta en bra och långvarig balans i vardagen.
  • Hitta en social gemenskap med föreningar, ideella organisationer och självhjälpsgrupper.

På Hälsocenter erbjuder vi dig möjligheten att delta i olika aktiviteter, träning, samtal eller annat som passar just dig.

Hur söker jag mig till Hälsocenter?

Du kan vända dig till Hälsocenter i Tranås om du har ett FaR-recept.

Fysisk aktivitet på recepet (FaR)

Ett FaR-recept får man via vårdpersonal såsom fysioterapeuter, läkare, kuratorer, sjuksköterskor och arbetsterapeuter. Kontakta Bra Liv Tranås vårdcentral eller vårdcentralen Tranan för mer information om FaR.

Hitta till Hälsocenter i Tranås

Hälsocenter i Tranås hittar du nu centralt i Badhotellets konferansavdelning. Ingången är den gröna entrén. Det finns parkering mittemot entrén och några meter bort finns ICA samt en grusparkering för allmänheten. Kom ihåg att använda p-skiva.

Kontakt

Hälsocenter i Tranås

E-post: halsocenter@tranas.se
Telefon: 0140-681 00

Öppettider

Onsdagar 7:00 - 17:30

Adress

Ågatan 18, 573 31, Tranås

Senast publicerad: