Tranås kommun

Spontanidrottsplatser i Tranås


Skatepark

Skateparken i Ekmarkspark invigdes 2013. Alla som vill åka skateboard, kickbike och bmx är välkomna till den centralt belägna betongparken bredvid stadshuset.

Ängaryds spontanidrottsplats

På Ängarydsområdet finns en spontanidrottsplats som är tillgänglig för alla. Här kan du spela basket, fotboll, land-/innebandy och handboll. Arenan finns på Hagadalsgatan, nära Tranås centrum och ett stenkast från Ängarydsskolan. Spontanidrottsplatsen är öppen för alla och går ej att boka.

Ängaryds Idrottsplats

Friidrottsbanor och gräsplan är iordningsställt på Ängaryds idrottsplats. Dagtid används anläggningen av skolan.

Sommens spontanidrottsplats

Spontanidrottsplats belägen på Häradsplan i Sommen. Här kan du utöva samma sporter som på Ängaryds spontanidrottsplats men även tennis, volleyboll och badminton. Arenan är tillgänglig för alla och är anpassad för funktionshindrade.

Spontanidottsplats i Kungsparken

Spontanidrottsplats som invigdes hösten 2017. Buren är belägen vid sjukhusområdet. Här kan du spela basket, fotboll, land-/innebandy och handboll. Spontanidrottsplatsen är öppen för alla och går ej att boka.

Beachvolleyboll

En sandplan för beachvolleyboll finns intill simhallen där både små som stora kan spela. Banan är inte bokningsbar. En beachvolleybollplan finns också vid badplatsen i Sommen.

Utegym

Välkommen att använda våra utegym. Redskapen i utegymmen gör det möjligt att träna alla kroppens muskelgrupper. Redskapen har tagits fram i nära samarbete med träningsterapeuter och sjukgymnaster och de har anpassats för att passa personer i olika åldrar. Eftersom träningen byggs på personens egen vikt, anpassas belastningen automatiskt efter de egna förutsättningarna.

Utegym finns bakom simhallen och det är gratis för alla och öppet året om. Dekaler med träningsinstruktion finns på utrustningen. För mer information och träningstips kontakta simhallens personal. Utegym finns också beläget i Östanåparken.

Frejavallen

Grusplan för fotboll, intill idrottshallen, kan användas för spontana aktiviteter. Dagtid används planen av skolan.

Kontakt

Kultur & Fritid


Storgatan 54
Tfn: 0140-683 39, 683 87.

Senast ändrad:  2019-01-11

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR