Tranås kommun

Distancio - ett regionalt konstprojekt

2019/20 gästas Mullsjö, Gnosjö, Tranås och Värnamo av internationella konstnärer inom projektet DISTANCIO. Projektet är en samverkan mellan de fyra kommunerna, Region Jönköpings län och Anna Viola Hallberg som är konstnärlig ledare. DISTANCIO har tre ledord: plats, situation och dialog.

Till Tranås kommer den sydafrikanske konstnären och textildesignern Mark Rautenbach. Han intresserar sig för konst, hantverk, design och meditation. Rautenbach arbetar med ovanliga, gärna återvunna, material. Han vill utforska handarbetet som en slags meditation och hur detta delas med andra. Stora delar av Rautenbachs konst handlar om etiska och demokratiska aspekter av det Sydafrikanska samhället. Hans arbete består ofta av performancekonst där han interagerar med andra människor. Parallellt arbetar han ensam i sin ateljé. I Tranås tar han sig an denna metod genom att undersöka olika material och berättelser från orten som sedan överförs till ett performanceverk.

Förhoppningen är att Mark Rautenbach ska kunna komma till Tranås i september 2020, tidigare var det planerat att han skulle vara här i april-maj. Men det går redan nu att ta del av projektet via hemsida och konstnärens blogg.

Konstprojektet Distancio Tranås

Konstnären Mark Rautenbachs blogg

Kontakt

Kultur & Fritid

Storgatan 54
573 82 Tranås

Tfn: 0140-681 00

Senast ändrad:  2020-04-16

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR