Tranås kommun

Gårdsbutiker

Närproducerat, härodlat och handgjort. I gårdsbutiker och hos traktens hantverkare hittar du unika presenter och lokala delikatesser.

Ateljé Guldtackan

Gården med både tillverkning och försäljning av pälsplagg till inredning. Här skapas produkter av naturens eget material, varmt och vackert. Plagg att trivas med länge. Här finner du lammskinnsvästar, jackor och pälsar i härliga färger och i gotlandsfårets grå nyanser. Du kan också göra beställningar efter dina egna mått.

Läs mer om Atljé Guldtackan här >>

Falla Spelt & Bagarbod

Falla spelt & bagarbod är en verksamhet, som har kompletterat vårt ekologiska jordbruk med mjölk- och köttproduktion samt skogsbruk. Nu har vi lämnat livet som aktiva lantbrukare till nästa generation och fortsätter "bara" med bageri, sommarservering, catering och entreprenadkörning inom lant- och skogsbruk. Ostkakan tillverkas av ekologisk mjölk från traktens KRAV-certifierade kor enligt Astrid i Lilla-Fallas bästa recept. 

Läs mer om Falla Spelt & Bagarbod här >>

Hemma på Hult

I vacker miljö längs Holavedsleden hittar du Hult - en 1700-talsgård med aktiviteter för både barn och vuxna. Cykla eller vandra, antingen själv eller genom en guidad tur.
Gårdscafét har försäljning av Svenska designprodukter.

Läs mer om Hemma på Hult här >>

Kvarnkulla Trädgård

Den lilla handelsträdgården på landet med det breda sortimentet. Låt dig inspireras av visningsträdgård med stort stenparti, vattenanläggning woodland med mera. Öppet för enskilda besökare och förbokade grupper.

Läs mer om Kvarnkulla Trädgård här >>

Sjöarps Rökeri & Gårdsbutik

Rökeri där rökningen sker över öppen eld. Här förädlas och röks regnbåge (från egen odling), sik och lax med mera i olika former. Även köttprodukter. Allt säljs i gårdsbutik som också är fylld med andra delikatesser.

Läs mer om Sjöarps Rökeri & Gårdsbutik här >>

 

Kontakt

Turistbyrån Tranås Direkt

Storgatan 22
573 32 Tranås

Tfn: 0140-687 90
Email: tourist.office@tranas.se

Senast ändrad:  2019-10-30

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR