Tranås kommun

Epic - Tranås ungdomsgård

Epic är en verksamhet där unga kan utvecklas och mogna. Verksamheten finns till för att stötta ungdomarna att nå dit de vill. Det uppnås genom att arbeta med delaktighet, inkludering och engagemang.

Den 20 maj 2011 invigdes Epics lokaler – en kommunal verksamhet öppen för alla mellan årskurs 6-17 år. En verksamhet där alla ungdomar oavsett kön, etnisk bakgrund, politiska åsikter, religiös tro, funktionsvariationer eller sexuell läggning ska kunna mötas på lika villkor på sin fritid.

Ungdomsgården är en plats för trygga möten och vi främjar ungdomarnas möjligheter till indentitetsbyggande i umgänget med andra. Vi vill se ett lärande i sociala möten, under strukturerade former. Personalen består av fyra medarbetare, varav tre alltid är på plats under öppettiderna. På Epic är vi lyhörda och för oss är det viktigt att ungdomarna själva får ta del i verksamheten.

Aktiviteter på Epic

I Epics lokaler finns möjligheten att spela pingis, Xbox, Nintendo Wii, fotbollsspel och kort-och brädspel. Man kan använda våra gamingdatorer och vi har även ett rum där man kreativt kan utöva olika former av skapande. Epic har öppnat ett nytt flexibelt rum som erbjuder dans, rörelse och film på storbild och bra ljud.

För den musikintresserade finns det möjlighet att testa olika instrument i replokalen. Instrumenten är kopplade till en ”jamhub” vilket innebär att de som spelar har på sig hörlurar och hör varandras instrument. Övriga besökare hör inget av det som skapas. Vill man prova instrument som ej finns här? Prata med oss så kan vi kanske fixa det! 

I Epics café säljs gott fika till bra priser.

Resor och aktiviteter utomhus

Epic anordnar även externa aktiviteter som resor, festivaler, utomhusbio, grillkvällar, olika föreningsbesök med mera. På sommaren arbetar vi med mer uppsökande aktiviteter runtom i Tranås kommun.


Det här kan du som målsman bl.a. förvänta dig av Epic:

  • Att personalen pratar med ungdomarna och erbjuder stöd, vid behov, på individnivå.
  • Alla unga synliggörs. Personalen ser till att de som besöker verksamheten får komma till tals och känner sig sedda.
  • Trygghet. På Epic finns det trivselregler för att alla besökare ska känna sig trygga och trivas.
  • Alla aktiviteter som Epic anordnar och alla personer som vistas på Epic ska vara alkohol- och drogfria. Alla spel som kan spelas och alla filmer som visas är tillåtna från 12 år. Det råder även tobaksförbud i Epics lokaler och på alla Epics arrangemang.
  • Epic har nolltolerans mot rasism, mobbning, diskriminering och sexuella trakasserier.
  • Epic samverkar med skola, socialtjänst, föreningsliv, polis och andra fritidsgårdar i Sverige.
  • På Epic ligger fokus på ungdomarnas delaktighet, inflytande och möjlighet till ansvarstagande. Ungdomarna får komma med egna idéer och utföra olika aktiviteter självständigt.

Öppettider

På grund av rådande situation med covid-19 har vi endast öppet mellan kl. 15.00 - 18.00.

Tisdagar: Årskurs 6 Hubbarpsskolan

Onsdagar: Årskurs 6 Fröafallsskolan

Torsdagar: Årskurs 6-9 Junkaremålsskolan

Fredagar: Årskurs 7-9 Ängarydsskolan

Kontakt

Sören Hjalmar
Föreståndare
Tfn. 0140-684 04

Övriga fritidsledare
Tfn. 0140-683 34

Epic

Senast ändrad:  2021-01-29

Tranås kommun, 573 82 Tranås • Vxl. 0140-681 00 • Fax 0140-176 50 • E-post: tranas.kommun@tranas.seCookiesGDPR