Föreläsning: Sex som funkar!

- | Sommenbygdens folkhögskola, Ydrevägen 13

Under Tranås Regnbågsvecka kan du ta del av flera föreläsningar inom HBTQi+-frågor och allas lika rätt till kärlek, mångfald och inkludering i samhället. Det här är Fridas berättelse om att vara dövblindhet, sitta i rullstol och ha personlig assistans dygnet runt!

Jag heter Frida Ingha. Jag är journalist, konstnär, föreläsare och queer funkisaktivist. Materialet jag skapar och talar om som föreläsare är erfarenheten av att existera i det svenska samhället med dövblindhet, rullstol och personlig assistans dygnet runt. Jag lever självbestämmande, driver ett eget företag och arbetsleder mina egna assistenter.

Om föreläsningen: Sex som funkar!

För att få personlig assistans ska minuter och sekunder I vardagen utforskas under lupp, men kring behoven för att kunna ha intima relationer eller onanera är det knäpptyst. Att få hjälpmedel att klara de delarna av livet är det inte heller tal om. Jag kom ut som queer 2017, bara för att upptäcka att jag nu hamnat i ännu en garderob. Det fanns ingen inkludering eller stöd för funkisar som vill utforska eller uttrycka sin sexuella identitet. I ställer tenderar vi att avkönas och avsexualiseras.

Vad säger det oss, er och om samtiden vi lever i? Hur styrs vi av normer och hur kan vi påverka dem? Hur fri vågar jag egentligen vara när jag lever på samhällets nåd? Följ med på en föreläsning kring komplicerade frågor och oblyga svar.

Information

Arrangör: Region Jönköpings län, Sektion Folkhälsa med Sommenbygdens folkhögskola

Sommenbygdens folkhögskola, tisdagen den 17 oktober kl 18.00-19.30

Gratis för alla!

Den här föreläsningen är en del av Tranås Regnbågsveckan. Se hela programmet här>> Länk till annan webbplats.