Tranås på plats 16 i ranking av företagsklimat

Idag har Svenskt Näringsliv släppt resultatet av den årliga rankingen av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Tranås kommun har klättrat från plats 22 förra året för att i år inta en 16:e plats.

– Detta är historiskt! Tranås har klättrat hela sex platser och intar den bästa placeringen någonsin. Många aktörer samverkar och bidrar till näringslivsklimatet i sin helhet och detta är ett fantastiskt fint kvitto på detta gemensamma arbete för Tranås utveckling. Säger Pär-Anders Davidsson, vd Tranås United AB.

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Syftet är att visa var i landet det är bäst att starta och driva företag. Företagare har fått svara på frågor om bland annat hur man upplever attityder, dialog, service och tillämpning av lagar och regler från kommunen.

– Vår ambition är att Tranås ska vara en av de bästa kommunerna i landet för företagande, vilket innebär att vi hela tiden behöver arbeta för att ha ett nära samarbete med våra företagare och att finnas ute i deras vardag för att lyssna in deras behov. Ett högt resultat på företagsklimat ökar våra möjligheter när vi arbetar med att attrahera nya företag att etablera sig i Tranås säger Birger Boström, näringslivschef.

Om undersökningen

Sedan drygt 20 år tillbaka mäter Svenskt Näringsliv företagens upplevelse av företagsklimatet i den kommun som de är verksamma i. Undersökningen skickas till mer än 60 000 företag som svarar på ett 20-tal frågor. Under försommaren presenteras enkätresultaten och när hösten inleds sammanställs en ranking av landets kommuner.

Hela jämförelsen finns på www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats.