Anna Gillek från Svenskt Näringsliv berättade om Tranås 16:e plats i rankingen av företagsklimat bland landets 290 kommuner.

Frukostmöte med Svenskt Näringsliv

Torsdagen den 7 oktober var det äntligen dags att samla Tranås näringsliv igen för en nätverksfrukost. Frukostmötet var det första på ungefär 1 år sedan och under morgonen var Anna Gillek från Svenskt Näringsliv på plats.

Tranås United har äntligen samlat till sin första nätverksfrukost efter ungefär 1 års uppehåll. Näringslivet i Tranås kommun samlades i Brunnsparkskyrkan för att äta frukost tillsammans, samtidigt som alla fick lyssna till Anna Gillek från Svenskt Näringsliv.

Anna Gillek berättade mer om faktorerna till Tranås kommuns senaste placering på Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimat. I rankingen placerade sig Tranås kommun på en 16:e plats bland landets 290 kommuner. Anna lyfter fram att en stor bidragande faktor till Tranås placering är upplevelsen som företagarna har i kontakt med Tranås kommun gällande frågor rörande exempelvis byggnationer.

– Det som bidragit till placeringen är hur det känns att vara i Tranås. Tranås kommun har stora möjligheter att öka sin placering över tid, förklarar Anna.

Anna framhäver att de viktigaste faktorerna för att Tranås kommun ska stiga i rankingen i framtiden är samverkan mellan skola och näringsliv, det behövs också bra kommunikationer och bra bostadsmöjligheter.

– Tranås kommun ligger bra till och har enormt bra levnadsmiljö så varför ska man inte bosätta här?

Birger Boström berättade om Tranås United arbete och Tranås utvecklingsmöjligheter.

Tranås kommuns framväxt

Birger Boström, näringslivschef, berättar om Tranås Uniteds arbete med att dels möjliggöra nya bostäder för Tranås kommun men också om att småstaden växer som en attraktiv plats att bosätta sig i.

– 35 procent av de som står på kötomtslistan kommer utifrån, så just nu genomgår vi ett stort arbete med att sondera terrängen för att skapa nya tomtmöjligheter i Tranås kommun.

Frukostmötet avslutades med att Linus Quist från Wigénsgruppen fick berätta mer om planen för Tranås nya co-working space i fastigheten vid Brunnsparken, gamla Kuran.

– Just nu är vi inledningsfasen och samtalar med olika intressenter, vi beräknar med att påbörja arbetet med byggnationen under början av 2022, förklarar Linus Quist.

Nästa frukostmöte

Håll utkik i våra sociala kanaler och i evenemangskalendern för att se när nästa möte äger rum!

Evenemangskalender