Felicia Borg är nytillträdd platschef på Espresso House.

Invigning av Espresso House på Storgatan

Fredagen den 15 oktober invigdes Espresso House i Tranås, under invigningen var flera representanter från näringslivet på plats men även nyfikna Tranåsbor.

Klockan är 8.00 och Felicia Borg, platschef på Espresso House i Tranås, öppnar upp dörrarna till det nyrenoverade caféet på Storgatan. Lokalen som tidigare varit skoaffären Fotens butik tidigare har numera fått ett omfattande lyft och renoverats enligt Espresso House stilmanér.

Felicia Borg är nybliven Tranåsbo som tidigare arbetat på Espresso House i Mjölby. Efter en tid på Espresso House Mjölby blev hon erbjuden tjänsten som platschef på det nyöppnade caféet i Tranås.

– Det kommer att vara sju anställda på Espresso House i Tranås. Vi tror på Tranås och den livliga stadskärnan och kommer kunna erbjuda generösa öppettider för våra kunder.

Espresso House café i Tranås är inrett med en mysig och inbjudande känsla.

Gott kaffe i trevlig miljö

Espresso House är en svensk cafékedja som funnits sedan år 1996. Cafékedjan finns på flera orter runt om i Sverige men även Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Fokuset på caféet är att kunna erbjuda ett gott kaffe i en trevligt inredd miljö. Birger Boström, näringslivschef, har arbetat med att skapa de bästa förutsättningarna för att caféet ska kunna etablera sig i Tranås.

– Vi började med att kika på lokalerna längst med Storgatan för att se var caféet skulle kunna etablera sig i Tranås. Sedan hade vi mycket kontakter för att sammanföra hyresägaren Amasten och Espresso House, förklarar Birger.

Espresso House etablerar sig främst på orter med mer än 20 000 invånare, men Tranås geografiska placering skapar en knytpunkt som ger ett stort upptagningsområde av besökare och arbetspendlande vilket ger ett levande centrum med cirka 40 000 personer i rörelse. Felicia Borg ser positivt på det geografiska läget för Tranås men också Tranås position som ett attraktivt besöksmål.

– Tranås är superfint med ett levande centrum och jag har alltid hört att Tranås är en sommarstad men det är ju lika fint under vintern med de vackra lysande träden längst med Storgatan, säger Felicia.

Det nya Espresso House ligger i skobutiken Fotens tidigare lokaler.

Vill du etablera dig i Tranås?

Kontakta Birger Boström