Arkitektbilder av de fem stadsvillor som byggs på Nygatan.

Wennerlund Bygg skapar framtidens boende

Just nu är det flera intressanta bostadsprojekt på gång i Tranås. Ett av dessa projekt är fem stycken stadsvillor som ska byggas på Nygatan, mitt i Tranås stadskärna. Företaget som ligger bakom projektet är Wennerlund Bygg som just nu arbetar med flera bostadsprojekt i Tranås.

Wennerlund Bygg är ett företag som varit verksamma sedan år 1974 i Tranås och de arbetar främst med byggnationer av hyresbostäder. När Wennerlund Bygg förvärvade tomten Falken 6 var första tanken att bygga ett hyreshus med fokus på en komfort som passar äldre personer. Men efter att Kjell Wennerlund fått kontakt med en holländsk arkitekt så uppstod idén med att bygga fem stycken stadsvillor med centralt läge i Tranås.

– Stadsvillorna eller Town House som de också kallas, är ett begrepp för de här smala husen i tre våningar. Det finns flera exempel på sådana här villor bland annat i Stockholm och Malmö och det är även vanligt i England, Holland och övriga centraleuropa, förklarar Kjell.

Stadsvillorna kommer att bli äganderätter och varje bostad har en egen liten trädgård och eget garage. Husen kommer att ha en boarea på 135 kvadratmeter som är fördelat på tre våningar med en generös takhöjd. Kjell är övertygad om konceptet och det centrala läget kommer ha en god attraktionskraft för en yngre målgrupp med familj och barn.

– Jag ser många fördelar med att bo centralt, de boende får nära till restauranger, butiker och pendlingsmöjligheter. Många saknar en trädgård när de bor centralt men här har vi slagit samman möjligheten till villaliv fast i stan.

Birger Boström tillsammans med Max och Kjell Wennerlund framför grunden till de kommande villorna.

Närhet till service och centrum

På fredag gjuts grunden och om ungefär ett år beräknas den första visningen av husen att hållas och Kjell har redan märkt av ett intresse för de nya bostäderna.

– De positiva signalerna jag får är från industrin som ser en stor expansionskraft i Tranås och med den inflyttning som det innebär. Att Tranås kan erbjuda attraktivt boende kan göra att man väljer Tranås som arbetsort. Vi har också blivit kontaktade av intressenter, men just nu är bostäderna inte till salu utan försäljning kommer ske med budgivning via mäklare.

Kjell ser positivt på utvecklingen av Tranås och tror att på sikt kommer det uppföras fler bostäder som liknar deras.

– Vi vill ligga i tiden och det känns nytt och modernt med den här typen av hus. Närheten till service och centrum samt den västeuropeiska stilen kommer vara det som lockar fler att bygga liknande hus i Tranås.