Årets Tranåsambassadör 2021: Stefan Fransson

Lokala hjältar hyllades i digital prisceremoni

Tidigare i höstas togs beslut om att Tranåsgalan blir inställd även detta år. Trots en inställd gala uppmärksammades och lyftes de personer, organisationer och företag som gjort det där extra under året. Den 16 december genomfördes en digital prisceremoni tillsammans med Tranås Tidning och Bonnier News då alla pristagare tillkännagavs.

Nu har alla priser delats ut för att hylla de lokala hjältarna i Tranås. De priser som delats ut är för årets företagare, årets butiksäljare, årets köpman, årets ambassadör, årets Tranåsbo, årets miljöpris och årets nytänkare. Pär-Anders Davidsson, vd på Tranås United har varit delaktig i utdelningarna.

– Vi är så stolta över vad de här Tranåsborna åstadkommit inom sina verksamheter och att de bidrar till en ökad tillväxt i Tranås kommun. Det är tråkigt att vi inte kan uppmärksamma dessa personer på en gala som tidigare år, men vi ser att den här digitala prisceremonin uppmärksammar pristagarna på ett bra sätt.

Stefan Fransson mottog priset som årets Tranåsambassadör, en del av hans motivering var följande:

Ditt driv har satt Tranås kommun på kartan som ort för stora nationella och internationella turneringar samt diverse träningsläger. Det har inte bara inneburit att vi har fått möjlighet att se elitidrott live utan utvecklar tätorten Tranås. Under dessa evenemang kan vi se hur hotellen blir fullbelagda, restaurangerna blir fulla med folk och handeln på Storgatan ökar. Det handelsindex som skapas kan säkert bidrag till positiva beslut om att etablera sitt företag i Tranås kommun. Vår uppfattning är att du varje dag jobbar med siktet inställt på vad vill och vad lockar 30-50-åringar i arbete att trivas i vår kommun.

Stefan mottog priset med stor glädje och beskrev sin glädje över utmärkelsen.

– Det känns stort att bli uppmärksammad på detta sätt, man känner hur allt arbete som läggs ned gör skillnad för alla unga i kommunen.

En annan sprudlande glad pristagare är Carolina Ranler som mottog priset som årets butikssäljare med motiveringen:

Årets butiksäljare 2021 tilldelas priset för ett engagemang i världsklass, sin sprudlande glada utstrålning och för sitt sätt att hjälpa sina kunder till en positiv känsla genom hela köp-resan.

Med ett stort kunnande och känsla för kundens behov av funktion, mode och trender hjälper hon alltid sina kunder att hitta rätt utrustning för alla tillfällen.

Carolina överraskades av prisutdelning under sin lunchrast på Intersport.

– Oj, jag blir mållös! Det är ju mötet med kunderna som jag drivs av och det känns så himla kul att uppmärksammas på detta sätt.

Nu är siktet inställt på att kunna genomföra en riktig gala inför nästkommande år för att hylla alla pristagare från tidigare år.

Pristagaren årets företagare.

Årets Företagare i Tranås 2021: Markus och Lina Karlsson, Tranås Ögonklinik AB

Pristagaren årets köpman

Årets Köpman 2021: Joakim Rydh, Inne Gardiner & Möbler

Pristagare årets nytänkare.

Årets Nytänkare i Tranås 2021: Jessica Lago Andersson, Mix of Brands

Årets miljöpristagare.

Årets Miljöpristagare i Tranås 2021: Mikael Wik, Adelövs Gård

Årets butikssäljare.

Årets Butiksäljare 2021: Carolina Ranler, Intersport

Årets Tranåsbo

Årets Tranåsbo 2021: Siw Warholm