Kick-off för projektet Tranås unga akademiker

Den 1 februari kommer Tranås United att anordna en kick-off i samband med projektet Tranås unga akademiker.

Projektet Tranås unga akademiker (TUA) initerades under sommaren 2021 då Tranås United anställde Elvira Andersson som sommarjobbande projektledare för TUA. Hennes uppdrag var att kartlägga Tranåsungdomar som studerar på annan ort samt företag som kunde tänka sig att anställa en akademiker för ett sommarjobb. Kartläggningen resulterade i 21 företag och ungefär 50 akademiker som anmälde sitt intresse för projektet.

— Det var ett väldigt intressant sommarjobb för mig och jag fick verkligen utveckla min förmåga att nätverka och projektleda, vilket var utmärkt för mig som då nyutexaminerad berättar Elvira.

Efter att Elviras sommarjobbsperiod avslutats tog Dina Eminovic, affärsutvecklare på Tranås United, vid som projektledare för TUA. Dina skötte kontakten samt samlade ihop information från akademikerna, med stöd av Birger Boström, näringslivschef, som höll kontakten med de anmälda företagen. Näste steg i projektet var att ta fram en katalog där alla företagen presenterar sin verksamhet och sitt sommarjobb samt att de unga akademikerna presenterar sig själva med CV och kontaktinformation.

— När jag kom in i projektet fanns en väldigt bra grund att utgå ifrån, då Elvira som både är ambitiös och målinriktad hade gjort riktigt bra ifrån sig som vår sommarjobbare. Under hösten har jag arbetat med att samla ihop underlag från Tranåsungdomarna till katalogen, samt föra diskussioner med grannkommunerna Vetlanda kommun och Värnamo kommun som också hakat på projektidéen och genomför det bland de unga akademiker som är hemmahörande i dessa kommuner, berättar Dina.

Kick-off som startskott för matchningen

Den 1 februari mellan klockan 16.00 - 17.00 kommer en digital kick-off att hållas för de anmälda Tranåsföretagen och Tranåsungdomarna. Syftet med denna kick-off är att samla ihop frågor, idéer, tankar och därefter kunna påbörja matchningen för sommarjobb.

— Vi är verkligen laddade inför denna kick-off som är startskottet för hela matchningsprocessen. Själva jobbet kommer akademikerna och företaget få göra tillsammans genom att kontakta varandra, men vi erbjuder dem en samlad katalog i både digital- och i tryckt format för att göra kontakten så lättåtkomlig som möjligt, förklarar Dina.

Är du en ung akademiker från Tranås som vill ha ett utvecklade sommarjobb i din gamla hemstad? Då är du välkommen att kontakta Dina för att ta del av TUA-katalogen.

Läs mer om TUA-projektet

Kontakt

Näringslivsbolaget Tranås United

Dina Eminovic, affärsutvecklare
E-post: dina.eminovic@tranasunited.se
Telefon: 0140-687 84