Maja Lundmark, marknadskoordinator Tranås United, Sara Rödström, butiksägare Floroteket och Birger Boström, näringslivschef.

Invigning av Floroteket

Tranås har fått en ny blomsterbutik som slagit upp portarna på Lilla Sveagatan 5.

Den 2 februari invigdes en ny blomsterhandel i Tranås, nämligen Floroteket. Floroteket har funnits sedan år 2020 och har bedrivits som en handelsträdgård i Hullaryd av paret Sara Rödström och Linus Skoglund.

— Vi hamnade i Småland eftersom huspriserna i Bohuslän, där vi kommer ifrån, var alldeles för höga för oss. Då började vi kolla runt och hittade huset i Hullaryd med tillhörande handelsträdgård. Jag har en floristutbildning i grunden och därför passade det oss perfekt, berättar Sara.

Florotekets skyltfönster på Lilla Sveagatan 5.

Ny butik på Lilla Sveagatan 5

Nu satsar Floroteket i sin nya lokal på Lilla Sveagatan 5, butiken har blommor och inredning. De har kvar sin butik i Hullaryd och öppnar också upp på Smögenbryggan i april. Paret har märkt av ett stort intresse för Tranåsborna och är hoppfulla inför den nya etableringen.

— Vi har stått på torget under några fredagar och har märkt av att många unga Tranåsbor köper blommor av oss och att det finns ett intresse för blommor och inredning här, därför tog vi chansen och satsade på vår nya butik här i Tranås, förklarar Sara.­

Nu hoppas Floroteket att de ska inspirera Tranåsborna till att inreda med vackra blommor från deras nya butik.