Sahare Asafi, Emma Hårrskog och Emma Davidsson Sundberg driver ESA UF och går på naturvetenskapsprogrammet på Holavedsgymnasiet.

Flera vinnande företag från Tranås under UF-mässan

Nu har vinnarna korats under årets UF-mässa, bland de nominerade och bland vinnarna var flera från Holavedsgymnasiet i Tranås.

Den 3 mars genomfördes det en digital mässa för Ung företagsamhet bland UF-företagen i Jönköpings län. Under mässan delades 14 priser ut och bland Tranåsföretagen korades flera pristagare. UF-företaget ESE UF tilldelades pris för Årets innovation efter att ha utvecklat en kudde som ska fungera som ett hjälpmedel vid olika typer av lyft inom vårdyrket. Emma Hårrskog och Sahare Asafi från samma företag var också båda nominerade i priskategorin Årets säljare och den glada vinnaren var Sahare Asafi.

— Jag är superstolt över vinsten och vi har arbetat hårt för att utveckla företaget, säger Sahare.

Ewa Sätermo har varit lärare för UF-företaget ESE UF och hon är stolt över framgångarna för Tranåsungdomarna.

— ESE UF har verkligen gjort sig förtjänta av dessa priset, de är riktigt drivna individer som kommer komma långt i framtiden och i sin yrkeskarriär, säger Ewa.

ESE UF har även fått hjälp av Tranåsföretagen TMT design och Carpenter för att ta fram en prototyp av sin produkt.

Pris till Fyra årstider UF

Ett annat vinnande företag från Tranås är Natalie Karlsson från Tranås som driver UF-företaget Fyra årstider hon vann det hedervärda priset Årets förebild.

— Jag är så glad att mina bedrifter gjort avtryck och att jag vunnit detta priset. Jag är så stolt över mig själv och över mina vänner som jag drivit företaget tillsammans med, berättar Natalie.

Natalie Karlsson har arbetat med företaget Fyra årstider UF.