Ett stort antal kvinnliga ledare deltog vid nätverkets första träff.

Kvinnor leder — nytt affärs­nätverk utvecklar länets företag

Nätverket som drivs av Almi är ett regionalt samarbete för att utveckla länets företag. I dagsläget ingår totalt runt 60 företag i Jönköpings län i nätverket.

Temat för den första regionala nätverksträffen var ledarskap — att leda sig själv och leda andra. De kommande träffarna under året kommer bland annat att handla om kompetensförsörjning, hur man är en attraktiv arbetsgivare och om kunders förändrade beteende.

– Det är roligt att så många kvinnliga företagare och chefer är intresserade av att vara med i det här nätverket. Till vår första träff kom 13 personer från Tranås och då var det några stycken som hade förhinder den här gången, berättar Dina Eminovic, affärsutvecklare på Tranås United och medlem i nätverkets styrgrupp.

Under hösten har styrgruppen fått input från de deltagande företagen om vilka utmaningar de står inför. Detta för att kunna välja och planera relevanta ämnen som nätverket ska koncentrera sig på.

Kreativ mötesplats

Syftet med nätverket är att skapa en kreativ mötesplats för utveckling, erfarenhetsutbyte och möjlighet att växa.

– Det kan vara rätt ensamt att driva företag och i rollen som vd och vi vet att många tycker det är värdefullt att träffa andra företagare för att utbyta erfarenheter, säger Dina Eminovic.

En av deltagarna från Tranås är Catherine Osbeck, kontorschef på Baks & co. Hon ser fram emot att träffa nya affärspartners och att utvecklas som ledare:

– Det är kul att träffa andra företagare, dela erfarenheter och samtidigt få delta i flera kompetensutvecklande föreläsningar. Att också få träffa andra kvinnliga ledare i Jönköpings län är superkul och inspirerande!