Fullspäckad Näringslivsvecka

Nu är Näringslivsveckan 2022 slut för detta år och vi vill passa på att tacka alla er som engagerat er genom att ha deltagit på intressanta föreläsningar och bidragit till friskvård genom att delta i Näringslivsgolfen och Energikicken.

En händelserik Näringslivsvecka

Näringslivsveckan 2022 inleddes lördagen den 28 maj med cykelloppet Sommen Runt och avrundades fredagen den 3 juni med föreläsning av Tomas Franzén.

Sommen Runt

Veckan inleddes med cykelloppet Sommen Runt som arrangerades i samarbete med SoL Tranås. 389 cyklister valde att cykla den 144 kilometer långa sträckan runt sjön Sommen. Detta året kunde cyklisterna även välja att cykla Torpön runt 95 kilometer och Mossebo runt 44 kilometer.

Frukostföreläsning med Fabian Bengtsson

På måndagen var näringslivet inbjudna till en frukostföreläsning tillsammans med Fabian Bengtsson, ordförande i Företagarna. Fabian talade om sin karriärsresa från att vara delägare i elektronikjätten SIBA till att köpa upp elektronikföretaget Netonnet. Han gav också tips påvägen för småföretagare.

Energikicken - 5 kilometer motionslopp

På tisdagskvällen den 31 maj samlades nästan 600 löpare på gräsfältet vid Gapskrattet för att genomföra det 5 kilometer långa motionsloppet Energikicken. Loppet inleddes traditionsenligt med fartfylld uppvärmning av Tranås gymnastiksällskap och därefter sprang, joggade och promenerade deltagarna runt banan som sträckte sig genom Östanåparken fram till Badhotellet och genom Tranås stadskärna.

Lunchföreläsning med Anna Gillek

Onsdagen den 1 juni bjöds företagare, politiker och nyfikna Tranåsbor in till en politikerdebatt tillsammans med Anna Gillek från Svenskt Näringsliv. Anna inledde med att presentera betyget för näringslivsklimatet i Tranås kommun och därefter modererade hon politikerutfrågningen. Fokus på frågeställningarna var utbildning, kompetensutveckling och även centrumutveckling.

Näringslivsgolfen

Under torsdagen den 2 juni arrangerades Näringslivsgolfen på Norraby golfbana. XX företag var anmälda för att spela golf tillsammans och längst med banan syntes flera företag som stod som hålvärdar. Aktiviteten avslutades under kvällen med middag på Norraby krog och restaurang där prisutdelning även hölls.

Lunchföreläsning med Tomas Franzén

Under fredagen samlades nästan 90 intresserade företagare och Tranåsbor på Badhotellet där Tomas Franzén, styrelseordförande i Bonnierkoncernen, höll en föreläsning. Föreläsningen handlade om nyhetsmedias roll idag och i framtiden och knöt bland annat an till yttrandefrihet och källkritik samt lokalmedias roll.