Tranås rankas i toppen bland Sveriges 290 kommuner

Den 28 september släpper Svensk Näringsliv resultatet av sin årliga enkätundersökning om företagsklimatet hos Sveriges 290 kommuner och precis som tidigare rankas Tranås i det absoluta toppskiktet på plats 18.

Sedan slutet av 1990-talet har Svenskt Näringsliv undersökt det lokala företagsklimatet. Det sker genom en stor årlig enkätundersökning som omfattar mer än 30 000 företag.

Det handlar om tillstånd och tillsyn, om bemötande och en tillförlitlig och snabb ärendehantering. Inte minst handlar det om attityder till företagande hos kommunpolitiker och tjänstemän men också i samhället i stort.

Tranås rankas alltså i enkäten på plats 18 av Sveriges 290 kommuner i år, något som både ses som ett kvitto på framgång och som en uppmuntran till fortsatt utveckling:

– Vi är såklart mycket stolta att vi återigen når vårt mål att hamna bland de 20 högst rankade av Sveriges alla kommuner. Det vi tar med oss från enkäten är områden där vi ser att vi har möjligheter att utveckla och intensifiera vårt arbete med att skapa ännu bättre förutsättningar för näringslivet i Tranås, säger Pär-Anders Davidsson, VD Tranås United.

Resultaten i enkätundersökningen ligger som bas till en årlig ranking av det lokala företagsklimatet i landets samtliga 290 kommuner.

Den årliga enkätundersökningen och rankingen av företagsklimatet för alla kommuner finns tillgänglig på:

https://foretagsklimat.se Länk till annan webbplats.