Spännande Tranåsföretag - Melin & Carlsson Hydraulic

Den 11 januari genomfördes årets första företagsbesök med näringslivschefen Birger Boström från Tranås United och representanter från Tranås kommun. Denna gång besöktes Melin & Carlsson Hydraulic och besökarna fick positiva signaler från Tranåsföretaget.

Med en årlig tillverkning av 70 000 hydraulcylindrar i tre produktionsenheter så är Melin & Carlsson Hydraulic ledande i Sverige inom sin tillverkning. Bolaget startade år 1990 av Jan-Olof Melin, Ola Melin och Stig Carlsson. Idag ägs och drivs bolaget av Ola Melin samt nya delägaren Draft Invest. Företagets olika enheter omsätter idag cirka 230 miljoner och har ett hundratal anställda.

Vd Ola Melin ser positivt på framtiden och räknar med en fortsatt tillväxt. Företaget har en mycket låg personalomsättning men det som är utmanande när företaget ska nyanställa är att hitta kvalificerad kompetens. Likaså är Melin & Carlsson Hydraulic i dagsläget trångbodda i sina lokaler.

På bilden från vänster: Bernt Enell, Hedvig Jensmar Melin, Birger Boström, Ola Melin, Mikael Stenquist, Mats Holmstedt och Pär Thudeen.

Näringslivsbolaget Tranås United och Tranås kommun jobbar tillsammans offensivt med att främja kompetensförsörjning för att ge förutsättningar för utvecklingen av näringslivet. Ett flertal aktiviteter är på gång som till exempel ett kompetensråd tillsammans med näringslivet.

Nu ser vi fram emot ett nytt år med nya företagsbesök, vill du ha besök?
Kontakta då Birger Boström