Bamses Källspanare

- | Tranås stadsbibliotek

Invigning av utställningen 19 nov, från kl.15, vi bjuder på saft och bullar!

Bamses Källspanare är en vandringsutställning om källkritik. Barn och unga blir mer och mer digitala. De spelar spel, använder internet och träffar vänner på sociala forum. Ibland är det svårt att avgöra om informationen de nås av är sann eller falsk, eller om personer de möter digitalt är dem de utger sig för att vara. Det medför att de i allt tidigare ålder behöver ha ett aktivt samtal om källors ursprung. I utställningen får barn följa med Bamse och hans vänner i en spännande berättelse där Bamse anklagats för ett brott han inte begått. Med hjälp av källkritik kan barnen hjälpa Bamse att hitta den verkliga boven i dramat.

Utställningen är rolig att besöka på fritiden eller med skolklasser F-3. Tranås stadsbibliotek bjuder in skolklasser i årskurs 1, för att besöka utställningen tillsammans med barnbibliotekarie och kulturutvecklare. Dagtid onsdagar kommer vara reserverade för årskurs 1. Vill du som lärare i annan klass besöka utställningen är du varmt välkommen alla andra dagar. Maila bibliotek@tranas.se för att ta del av det lärarledda materialet som du kan använda tillsammans med din klass.

Utställningen produceras av Arbetets museum med stöd från Svenska Postkodstiftelsen, och i samarbete med Story House Egmont samt Biblioteksutveckling Östergötland. Läs mer om utställningen: https://www.arbetetsmuseum.se/utstallning/bamses-kallspanare/ Länk till annan webbplats.

Utställningen pågår till och med 8 januari.

Information