Banner med Världsnaturfondens logotyp och texten: Släck för vår enda planet. 26 mars kl. 20.30. #earthhour

Släck ner för klimatet under Earth Hour

Den 26 mars kl. 20.30–21.30 infaller Earth Hour. Då släcks gatu­belysningen utmed Storgatan ner. En symbolisk handling för att sätta ljus på klimat­förändringarna och på den minskande biologiska mång­falden. Var med och släck lampan du också!

Varför Earth Hour?

Just nu kan frågor som rör klimat och miljö kännas långt borta på grund av den svåra situation som råder för miljontals människor i vår närhet. 2007 startade Earth Hour som en solidarisk manifestation för att skicka makthavare en tydlig signal att agera – för klimatet och vår planet.

År 2021 deltog nästan en miljard människor från 186 länder i Earth Hour.

Läs mer om Earth Hour på Världsnaturfondens webbplats Länk till annan webbplats.

Tranås kommun deltar i Earth Hour — gör det du med

I Tranås släcker vi gatubelysningen utmed Storgatan under Earth Hour. Släck lampan du också för att visa solidaritet med våra medmänniskor. Tillsammans kan vi skicka en signal till världens ledare att agera för oss och vår planet.

Vill du ha information och stöd i energi- och klimatfrågor?

Vi behöver alla bidra för att stoppa klimatförändringarna. Kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare om du vill ha tips på vad du kan göra för att minska din energianvändning och sänka dina energikostnader. Rådgivningen är gratis och oberoende av kommersiella intressen.

Energi- och klimatrådgivning i Tranås kommun

Kontakt

Energi- och klimatrådgivare

Anna Samson
E-post: anna.samson@tranas.se
Telefon: 0140-681 91

Boo Nordin
E-post: boo.nordin@tranas.se
Telefon: 072-141 08 83