Positivt svar kring Hubbarpsskolan

Efter en omfattande renovering av Hubbarpsskolan har provtagning genomförts på 18 olika platser i skolans lokaler. Proverna visar på att värdena ligger på mycket låga nivåer, vilket innebär att luftkvalitén är bra. I och med detta har beslut fattats om återflytt till Hubbarpsskolan enligt en tidigare lagd plan.

Renoveringen av Hubbarpsskolan avslutades under vecka 40, varpå provtagningar gjordes i lokalerna. I rapporten, som grundar sig på de nya provtagningarna, framkommer det att luftkvalitén är god i skolans lokaler samt att de aktuella halterna inte utgör någon ökad risk för ohälsa.

Enligt rapporten brukar gränsen för när luft i inomhusmiljö anses acceptabel ligga under 300 mikrogram per kubikmeter. Hubbarpsskolans provtagning visar att nivåerna ligger mellan 17,0 till 45,5 mikrogram per kubikmeter.

– I och med det positiva beskedet kring skolans lokaler har vi under onsdagen tagit beslut om återflytt till Hubbarpsskolan. Målsättningen är att all verksamhet ska vara tillbaks i skolans lokaler från och med tisdag vecka 45, säger Conny Oskarsson, verksamhetschef för grundskolan.

Planen om återflytt innefattar en extra hemstudiedag måndag den 7 november, för att säkerställa att flytten blir helt klar. Under hemstudiedagen kommer fritidshemmet att erbjuda omsorg för de elever där vårdnadshavare inte kan lösa ledigheten.

Inom kort kommer en uppföljning ske med berörd personal på Hubbarpsskolan, där Tranåsbostäder tillsammans med verksamhetschef grundligt kommer gå igenom innehållet i den rapport som gjorts utifrån provtagningen. Arbetsmiljön kommer även att följas upp via personalenkäter under läsåret.