Ella Alvin arbetar som kommunikatör på Holavedsgymnasiet och har tillsammans med Tranås kommun och Tranås United arrangerat Framtidsmässan.

Framtidsmässan arrangerades på Holavedsgymnasiet

Den 8 februari anordnades Framtidsmässan på Holavedsgymnasiet i Tranås. Under dagen deltog 42 företag, utbildningsanordnare, kommuner och universitet.

Den jobb- och utbildningsmässa som tidigare har arrangerats på Holavedsgymnasiet har till följd av pandemin haft uppehåll under några år. Under onsdagen arrangerades den igen, men nu under namnet Framtidsmässan. Nytt för i år är dessutom att den arrangeras som ett samarbete mellan Holavedsgymnasiet, Tranås United samt HR- och arbetsmarknadsförvaltningen i Tranås kommun – för att få till en så bra mässa som möjligt för såväl utställare som elever.

— Syftet med dagen är att visa eleverna att det finns flera vägar att gå efter gymnasiet både när det kommer till arbete, vidare studier och andra möjligheter, berättar Ella Alvin kommunikatör på Holavedsgymnasiet.

Framtidsmässan inleddes på onsdagen kl. 9:15 då alla eleverna i årskurs 3 på gymnasiet hade samlats i aulan för att starta dagen med en inspirationsföreläsning tillsammans med Jeanette Boström och Sarah Hallberg från rekryteringsföretagets Skill. Jeanette och Sarah gav eleverna tips och råd för vad rekryterarna kollar på i form av CV, personligt brev och digital närvaro. Därefter gav sig eleverna ut för att mingla bland företagen som ställt ut i Holavedsgymnasiets hangar.

— Vi har sett till att ge eleverna en bra mix av utställare, både från det lokala näringslivet men också från universitet och yrkeshögskolor. Eleverna ska känna sig inspirerade till att välja sin egen väg, berättar Ella.

Under dagen genomfördes också panelsamtal med fokus på möjligheter och utmaningar i arbetslivet, då deltog OEM Automatic, Wisest, Tranås kommuns HR-avdelning, Bosch Thermoteknik och Montico. Det hölls också ett panelsamtal med fokus på utbildningsmöjligheter samt en avslutande föreläsning med Försvarsmakten. Dagen avrundades vid 14-tiden och alla var nöjda efter en lyckad dag med mycket framtidstro.