Ny landshövding besöker Tranås

I början av året tillkännagav regeringen utnämningen av Brittis Benzler som ny landshövding i Jönköpings län. I onsdags gjorde hon sitt första officiella besök i Tranås och mötet markerade en början på ett lovande samarbete mellan den nya landshövdingen och kommunen.

Vad gör en landshövding?

Landshövdingen är länsstyrelsens chef och utnämns direkt av regeringen. Det är en viktig position som innebär att man leder länsstyrelsens arbete och är ansvarig för att implementera statlig politik på regional nivå. Brittis Benzler har tidigare tjänstgjort som landshövding i Hallands län och tar nu på sig ansvaret för att leda Jönköpings län.

Välkomnandet i Tranås

Tranås välkomnade landshövdingen med representanter från kommunen inluderade kommundirektör Pär Thudeen, kommunstyrelsens ordförande Mats Holmstedt och vice ordförande Mikael Stenquist. Från Länsstyrelsen Jönköping deltog Brittis Benzler tillsammans med Margareta Bure som arbetar som utredare.

Under mötet presenterade Mats Holmstedt det pågående arbetet för Tranås kommun, samt kommunens ambitioner och utmaningar. Diskussionen kretsade kring Tranås utveckling och de framsteg som gjorts under de senaste åren för att förbättra stadens livskvalitet, arbetsmöjligheter och bostadsmiljö. Bland annat lyftes Idrottskolan 65+, som riktar sig till personer över 65 år och erbjuder möjligheten att delta i olika aktiviteter. Landshövdingen Brittis Benzler uttryckte sin uppskattning över kommunens engagemang:

- Känns väldigt framåt, ni försöker bryta den sociala isoleringen mot de äldre.

Samarbete och framtiden

Mötet avslutades med en diskussion om hur samarbetet mellan kommunen och länsstyrelsen kan stärkas. Brittis Benzlers första besök i Tranås har därmed lagt grunden för ett givande samarbete och öppnat dörren för framtida möjligheter för utveckling och tillväxt i regionen.