Tredjeklassarna Olle och Anton är två av eleverna på Junkaremålsskolan F-6 som har bidragit med hopp under Hopprepsskoj.

Rörelseglädje med hopprep

Junkaremålsskolan F-6 deltog under vecka 20-21 i Hopprepsskoj, en nationell satsning som genomförts för tredje året i rad.

Hopprepsskoj är Gymnastikförbundets del i Riksidrottsförbundets rörelsesatsning i skolan. Syftet är att inspirera barn och unga till rörelseglädje. Under två veckor samlas hopprepshopp på skolgårdar runt om i landet.

I år har Hopprepsskoj genomförts för tredje gången. 2023 lyckades över 500 deltagande skolor få ihop hela
46 485 105 hopp. I fredags nådde man mål för denna gång, och en av skolorna som bidragit med hopp är Junkaremålsskolan F-6 i Tranås kommun.

– Under dessa veckor är det många som har hoppat för fullt, från morgon innan skolstart tills de går hem från fritids, säger skolvärden Clara Walleng.

Hon fortsätter:

– Det är kul att så många ville delta. Man har tydligt kunnat se en utveckling i hoppandet.

Junkaremålsskolan F-6 var med som deltagare för första, men troligtvis inte sista, gången. De engagerade eleverna bidrog med makalösa 172 148 hopp! Det slutgiltiga resultatet för hela landet presenteras senare i veckan, men redan nu vet man att förra årets siffror har slagits med råge – över 65 miljoner hopp har hoppats!

Läs mer om Hopprepsskoj här. Länk till annan webbplats.