Bild på pantmaskinen Norraby Återvinningscentral

Nu kan du express-panta på Norraby återvinningscentral

Nu blir det enklare än någonsin för Tranåsborna att panta stora mängder snabbt och smidigt – med pantarautomaten Pantamera Express på Norraby återvinningscentral. I pantautomaten kan du som pantar själv välja att få pantpengen överförd direkt till ditt bankkonto via Swish.

Det ska vara enkelt och smidigt att panta för att öka insamlingen av burkar och flaskor.
I Pantamera Express på Norraby återvinningscentral kan du panta mycket på en gång, samtidigt som du enkelt och säkert får dina pantpengar överförda till ditt bankkonto. Det är viktiga delar för att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt, säger Sofia Lodén, avfallsstrateg i Tranås kommun.

Fler och nya lösningar för utbetalning av pantpengen

I Pantamera Express kan man föra över pantpengarna i realtid via Swish. När du pantat skriver du ut QR-koden, som du sedan skannar i Pantamera-appen, registrera ditt mobilnummer kopplat till Swish och du har pantpengarna direkt på ditt konto.

I Tranås finns många aktiva föreningar som samlar pant och med Pantamera Express blir det ännu enklare för dessa att panta sina förpackningar. I Pantamera Express kan du även skänka din pantpeng till din favoritförening, oavsett var föreningen finns i landet. Det enda kravet är att föreningen är ansluten som föreningskund hos Pantamera.

När du pantar kan du dessutom välja att få pantpengen utbetald via ClearOns betalcheckar, som du sedan kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Det går också att välja att skänka pantpengarna till välgörenhet. På Norraby återvinningscentral har man valt Barncancerfonden som gåvomottagare.

Glöm inte att ladda ner Pantamera-appen före du sätter igång att panta.

Välkommen till Norraby Återvinningscentral med din pant!