Tranås är årets superkommun!

Tranås nominerades nyligen till utmärkelsen Årets Superkommun. Under Almedalsveckan i Visby har nu vinnarna i respektive kategori korats. En av dem var Tranås!

För några veckor sedan presenterade Dagens Samhälle listan över de kommuner som nominerats till Årets Superkommun. Tjugo kommuner stod som finalister i fyra olika kategorier.

I kategorin Årets raket nominerades de kommuner som har tagit störst kliv framåt jämfört med tidigare års rankning. Denna gång placerade sig Tranås kommun, tillsammans med Gnosjö, Sorsele, Åsele och Ödeshög, på den ärofyllda listan.

Under tisdagskvällen på Almedalsveckan i Visby korades vinnarna - Habo, Åre, Härryda och så Tranås kommun!
På plats befann sig kommundirektör Pär Thudeen, kommunikationschef Anna Sjövall Hallin och kvalitetsstrateg Agnetha Karlsson. Tillsammans fick de kliva upp på scenen för att ta emot den fina utmärkelsen.

– Superroligt! Fantastiskt att få detta erkännande! Jag gläds med oss alla som varje dag ger allt för de som bor, lever och verkar i Tranås kommun. Grattis till oss alla, säger kommundirektören.

Kvalitetsstrateg Agnetha Karlsson, kommundirektör Pär Thudeen och kommunikationschef Anna Sjövall Hallin tog emot det ärofyllda priset.

Motivering för Tranås kommuns nominering:

Flest världskändisar per capita ska Tranås ha, enligt lokal bloggare. Lennart Hyland, "The flying fox" Ove Fundin och Fritiof Nilsson Piraten, som verkade som advokat i stan under 20- talet, står alla byst eller staty här. Men ett medborgarförslag om att uppmärksamma Greta Garbo (eftersom hennes förfäder brukade Tostås gård i Tranås) fick nej av fullmäktige. Hälsa och välbefinnande är toppnumren för Smålandskommunen i DS rankning.

I rankningen Årets superkommun är det statistik som avgör. Finalisterna har tagits fram utifrån 146 mätpunkter.