Elever fick besöka sin framtida skola

Under de senaste veckorna har elever som går i årskurs 4 på Junkaremålsskolan fått besöka byggnationen av deras nya skolbyggnad – där de kommer gå ditt sista år på mellanstadiet. Under onsdagseftermiddagen var det klass 4F:s tur.

Besöken på byggarbetsplatsen, som eleverna kan följa väl från skolgårdens alla titthål in i staketet, har fått en naturlig del i Teknikämnet. Tillsammans med platschef Jesper Ljungbäcker från NCC fick eleverna till att börja med kika på ritningar och lära sig mer om hur vatten och avlopp dras in i den nya skolbyggnaden. Dessutom gavs det information om hur många tekniska delar och yrken som är inblandade för att deras nya skola ska kunna byggas.

Därefter väntade reflexvästar och hjälmar för alla barn och medföljande lärare som skulle på innan grindarna in till byggarbetsplatsen öppnades upp för eleverna. Väl på plats inne på bygget fick eleverna dels se byggnaden utifrån, dels gå in och se de olika våningsplanen.

Förhoppningen är att fler liknande besök för de elever som kommer gå i den nya skolbyggnaden ska kunna genomföras framöver, för att tydligt ge dem en bild av hur bygget går till och vilka olika delar som finns med i processen.

Läs mer om nya Junkaremålsskolan här.

Följ bygget kontinuerling på Tranåsbostäders hemsida här. Länk till annan webbplats.

Klass 4F på Junkaremålsskolan är en av de klasser som har fått besöka skolbygget under sin Tekniklektion.

Det var glada och spända elever som klev in i byggnaden som om bara ett par år ska vara deras nya skola.

Besöket startade med en genomgång av bygget och uppvisning av ritningar av platschef Jesper Ljungbäcker, NCC.